Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Filléres habos diós szelet - tojás nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:


A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.

Filléres habos diós szelet - tojás nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós almás pite Évi kedvenc
Omlós almás pite Évi kedvenc

Egy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...

Elkészítési idő: 1 ÓRA 10 PERC
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk, tűzálló tálba öntjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 2 evőkanál c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lagzis barack olasz módra
Lagzis barack olasz módra

Tészta: A lisztet szitáljuk tálba és forgassuk egybe a sütőporral. A tojásokat üssük fel egy másik tálban, keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk