menu

Családireceptkönyv.hu

Juh túros pogácsa


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
25 dkg juhtúró
2 tk. só
0,5 dl tej
kb. 2-2,5 dl tejföl
3 dkg élesztő
csipet cukor

Elkészítés:


A tejet meglangyosítottam, majd a cukrot és az élesztőt belekevertem. Félretettem. Míg az élesztő beindult elmorzsoltam a vajat a liszttel, belekevertem a sót, a juhtúrót. Közepébe mélyedést készítettem, ide ütöttem a tojást, ide tettem a tejfölt és a felfutott élesztőt is. Közepesen kemény, jól gyúrható tésztát állítottam belőle össze. Fóliába csomagoltam és egy éjszakát hűtőben pihentettem. A hűtés lehet kicsit rövidebb is, de minimum 2 órának lennie kell.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét berácsoztam, majd apró pogácsákat szaggattam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket, és hagytam pihenni kb. 30 percet. Lekentem tojással, mindre tettem egy csipet reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Más túróval is tökéletes! :D
Én 1 éjszakát mindig a hűtőben hagyom. Másnap meg kell várni, hogy szoba hőmérsékletű legyen a tészta, különben nem jön fel szépen a pogácsa lapos lesz.

Juh túros pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hartyányi krémes
Hartyányi krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csokis-narancsos kuglóf
Csokis-narancsos kuglóf

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzákeverjük a lisztet és a tojást is. A tészta egyik felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás diós kevert süti
Almás diós kevert süti

1. A reszelt almát a kristálycukorral jól elegyítjük. 2. Ha elolvadt a cukor, hozzákeverjük a mazsolát. 3. A masszát legalább egy órát állni hagyjuk. 4. A liszttel elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
CHOUX AU CRAQUELIN
CHOUX AU CRAQUELIN

A ropogós tészta A cukorral elkeverjük a lisztet. Hozzá dobjuk a vajat és határozott, gyors mozdulatokkal összecsipkedjük a lisztes cukorral, mint egy omlós linzertésztánál. Miutá...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk