Recept:
1kg liszt
0,5 l tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 ek só
1,5 dl olaj
Sós máz:
3 ek liszt
1,5 ek só
1,5 dl víz
Az egészet egybe begyúrni, fél óráig keleszteni kb. 26db ra osztani, fél óra pihi, aztán formázzuk, egész tojással lekenjük, amig a sütő bemelegszik 200 fokra addig elég újra keleszteni,mikor félig megsült a sós masszával lelocsolgatjuk, és készre sütjük. A mázat elkészítjük úgy hogy a három összevalót jól elkeverjük simára.
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós lapot sütünk egy tepsiben, 180 fokon, majd kihűtjük. A pudingport a tejben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt a por és vaníliás cu...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem feltétlenül)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben,kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. A tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű