25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12 dkg cukor
13 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tej
vaníliaaroma
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papírral bélelt sütőformába, vagy tepsibe tesszük. A tetejére gyümölcsöket és magvakat is tehetünk, ízlés szerint. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Tészta elkészítése: A vajat kikeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, rumot a diót és a lisztet. Összegyúrjuk a keveréket, majd a hűtőbe pihentetjük pár órát...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK! 2. A lisztet beledolgozzuk a felmel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű