Tésztához:
5 dbtojás
1 ev. kanálméz
3 ev. kanálkakaó
Töltelékhez:
2 doboztúró (2 x 250 g, lehet zsírszegény)
1 doboz(kicsi) natúr joghurt
édesítő vagy méz
áfonya
A tojások sárgáját a mézzel habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kakaót, végül szilikonlapáttal a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A sütés hossza természetesen a tészta vastagságától függ, én nagyobb tepsit használtam (így a tészta vékonyabb lett a nagyobb felületen).
A kész tésztát egy nedves kendőre tesszük, feltekerjük és kihűtjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel – ehhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A töltelékre rászórjuk az áfonyát – most fagyasztott áfonyát használtam. A töltelékes-gyümölcsös tésztát feltekerjük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk,bele tesszük a többi hozzá valót és kidolgozzuk a tésztát. 1 órára a hűtőbe tesszük,hogy a kéz melegétől ellágyult tészta kicsit dermedjen és sodor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZuerst den Biskuitboden herstellen: Für diesen in einer Schüssel Mehl mit Puddingpulver oder Stärke und den Kokosflocken vermischen. Die Eier trennen. Das Eiweiß in einer großen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, vajat, porcukrot, kakaót, sütőport, vaníliacukrot, csipet sót, citrom héját és tejet alaposan elkeverjük. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, egy órára hűtőszekrénye t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz