Tésztához:
5 dbtojás
1 ev. kanálméz
3 ev. kanálkakaó
Töltelékhez:
2 doboztúró (2 x 250 g, lehet zsírszegény)
1 doboz(kicsi) natúr joghurt
édesítő vagy méz
áfonya
A tojások sárgáját a mézzel habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kakaót, végül szilikonlapáttal a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A sütés hossza természetesen a tészta vastagságától függ, én nagyobb tepsit használtam (így a tészta vékonyabb lett a nagyobb felületen).
A kész tésztát egy nedves kendőre tesszük, feltekerjük és kihűtjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel – ehhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A töltelékre rászórjuk az áfonyát – most fagyasztott áfonyát használtam. A töltelékes-gyümölcsös tésztát feltekerjük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
http://aprosef.hu/rozsafank előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport. 180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombócokat készítjük el, amihez a Totut az eritrittel és a tojássárgájával krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszlisztet. Félretesszük. A piskótához a 4 tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibéle...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű