Alapanyagok: 1doboz lasagne tészta 1 milánói szósz 1 kg darált hús
4 fej hagyma
2 paradicsom
1 paprika
2 girizd fokhagyma
fél liter tejszín
tej
fél vaj
kettő evőkanál liszt
sajt
Elkészítés
A darált húsból finom pörköltet készítünk. Miután megpuhult, a milánói szószt hozzáadjuk, alaposan összekeverjük és összefőzzük. Az alap kész.
Besamel mártást lazára készítjük. A száraztésztát egy zsírral kikent tepsibe leterítjük majd rá jön a besamel. A pörköltet vékonyan elkenjük rajta, hogy sok rétegre jusson. Ez így megy addig amíg van alapanyag. Kb.5-6 réteg ami látványos és tömör. 220 C0-fokra felhevítjük a sütőt és úgy 20 percig sütjük. Az illat az egész lakást bejárja. (A szomszéd kutyáját zárjuk be.)
Ez után csak is olasz kávé jöhet: VILLA NOBLE
Forrón tálaljuk!!!
Elkészítési idő: kb. másfél- két óra.
Jó étvágyat kívánok:
Szegedi András
2007.05.25. Szigetszentmiklós amatőr szakács 120kg
Úgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarinnal kikeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, teg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű