Alapanyagok: 1doboz lasagne tészta 1 milánói szósz 1 kg darált hús
4 fej hagyma
2 paradicsom
1 paprika
2 girizd fokhagyma
fél liter tejszín
tej
fél vaj
kettő evőkanál liszt
sajt
Elkészítés
A darált húsból finom pörköltet készítünk. Miután megpuhult, a milánói szószt hozzáadjuk, alaposan összekeverjük és összefőzzük. Az alap kész.
Besamel mártást lazára készítjük. A száraztésztát egy zsírral kikent tepsibe leterítjük majd rá jön a besamel. A pörköltet vékonyan elkenjük rajta, hogy sok rétegre jusson. Ez így megy addig amíg van alapanyag. Kb.5-6 réteg ami látványos és tömör. 220 C0-fokra felhevítjük a sütőt és úgy 20 percig sütjük. Az illat az egész lakást bejárja. (A szomszéd kutyáját zárjuk be.)
Ez után csak is olasz kávé jöhet: VILLA NOBLE
Forrón tálaljuk!!!
Elkészítési idő: kb. másfél- két óra.
Jó étvágyat kívánok:
Szegedi András
2007.05.25. Szigetszentmiklós amatőr szakács 120kg
1. A fahéjat és a szegfűszeget a vízbe szórjuk, 4-5 percig főzzük. 2. A meggyet hozzáadjuk, a cukorral édesítjük, megsózzuk, a citromlével ízesítjük, kb. 5 perc alatt puhára főzzü...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém.. A puding még langyos,amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük alaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A végén felöntjük tejszínnel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy én készítem: Az epret ketté vágom, a szőlőt beleteszem hideg vízbe és felforrósítom. Nem szabad forralni,mert könnyen szét esik a gyümölcs. Tettem fahéjat, pár szem szegfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű