menu

Családireceptkönyv.hu

LYONI ASSZONYFOGÓ


Írta:

Elk. idő: 1-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


alapanyagok: 1 kg lapocka
3 fej hagyma
2 db paprika
4 gerezd fokhagyma
4 db fehérrépa
3 db csemege uborka
1 dl tejszín
francia fűszer
zsír

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS

A lapocka szeleteket, besózzuk és befűszerezzük majd félre tesszük. A hagymát négybe vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk, közben a fokhagymát, paprikát, fehérrépát, uborkát szépen egymás után beletesszük. Miután elég jó kis alapanyagot kaptunk így a lapocka szeleteket is beletesszük. Kb. másfélóra múlva puha a hús. A tejszínt mint selymesítő anyagként rakjuk bele és keverjük el.

Köretnek a barna rizst ajánlom (picit macerás, de szerintem megéri).

FORRÓN TÁLALJUK

Elkészítési idő: kb. másfél-két óra

Jó étvágyat kívánok!


Szigetszentmiklós 2005. Június 16.


Szegedi András
A szakács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Cukkinis-tepsis krumpli
Cukkinis-tepsis krumpli

A krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a kru...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános őszibarackkrémleves
Banános őszibarackkrémleves

Egy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg málnakrémleves
Hideg málnakrémleves

A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Őszibarack krémleves II
Őszibarack krémleves II

A barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk