alapanyagok: 1 kg lapocka
3 fej hagyma
2 db paprika
4 gerezd fokhagyma
4 db fehérrépa
3 db csemege uborka
1 dl tejszín
francia fűszer
zsír
ELKÉSZÍTÉS
A lapocka szeleteket, besózzuk és befűszerezzük majd félre tesszük. A hagymát négybe vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk, közben a fokhagymát, paprikát, fehérrépát, uborkát szépen egymás után beletesszük. Miután elég jó kis alapanyagot kaptunk így a lapocka szeleteket is beletesszük. Kb. másfélóra múlva puha a hús. A tejszínt mint selymesítő anyagként rakjuk bele és keverjük el.
Köretnek a barna rizst ajánlom (picit macerás, de szerintem megéri).
FORRÓN TÁLALJUK
Elkészítési idő: kb. másfél-két óra
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2005. Június 16.
Szegedi András
A szakács
Egy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd szép simára kidolgozzuk a tésztát. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyen nyújtható legyen. A sütőt előmeleg...
Elkészítési idő: előkészület: 6 Nehézség: KönnyűÖsszeállítottam. Meleg helyen kelt kb 40 percig aztán 6 részre vágtam,a részeket tepsi nagyságúra sodortam egymás után. Nem olvasztottam a vajat,hanem puha vajjal kentem meg a la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű