alapanyagok: 1 kg lapocka
3 fej hagyma
2 db paprika
4 gerezd fokhagyma
4 db fehérrépa
3 db csemege uborka
1 dl tejszín
francia fűszer
zsír
ELKÉSZÍTÉS
A lapocka szeleteket, besózzuk és befűszerezzük majd félre tesszük. A hagymát négybe vágjuk és zsíron üvegesre pároljuk, közben a fokhagymát, paprikát, fehérrépát, uborkát szépen egymás után beletesszük. Miután elég jó kis alapanyagot kaptunk így a lapocka szeleteket is beletesszük. Kb. másfélóra múlva puha a hús. A tejszínt mint selymesítő anyagként rakjuk bele és keverjük el.
Köretnek a barna rizst ajánlom (picit macerás, de szerintem megéri).
FORRÓN TÁLALJUK
Elkészítési idő: kb. másfél-két óra
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2005. Június 16.
Szegedi András
A szakács
A krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a kru...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű