4 db tojás
15 dkg liszt
csipet só
annyi tej, amennyivel palacsintatészta sűrűségű tésztát kapunk.
4 db tojás
15 dkg liszt
csipet só
annyi tej, amennyivel palacsintatészta sűrűségű tésztát kapunk.
A kikevert tésztát negyed órára tegyük a hűtőbe
Forrósítsunk fel 4-5 ujjnyi olajat, amikor már forró állítsuk bele a sütőformát és hagyjuk átmelegedni
A sütőformát mártsuk bele a tésztába, hogy vastagon tapadjon rá a tészta, majd mártsuk bele a forró olajba
Ne engedjük vissza az edény aljára, néhány másodperc után lazítsuk fel a tésztát egy villával és süssük arany barnára
Szedjük ki papírtörlőre a fánkokat és porcukrozzuk meg
Cukrot, vajat, tojást habosra felverni. Hozzá a liszt, sütőpor. Végén a gyümölcsök. - 150-160fokon 1 órán át sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl langyos tejjel, élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A tojássárgáját a többi porcukorral elkavarjuk, és a kovászhoz adjuk. Keverés k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga lapok elkészítése: Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojás sárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. K...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes