4 db tojás
15 dkg liszt
csipet só
annyi tej, amennyivel palacsintatészta sűrűségű tésztát kapunk.
4 db tojás
15 dkg liszt
csipet só
annyi tej, amennyivel palacsintatészta sűrűségű tésztát kapunk.
A kikevert tésztát negyed órára tegyük a hűtőbe
Forrósítsunk fel 4-5 ujjnyi olajat, amikor már forró állítsuk bele a sütőformát és hagyjuk átmelegedni
A sütőformát mártsuk bele a tésztába, hogy vastagon tapadjon rá a tészta, majd mártsuk bele a forró olajba
Ne engedjük vissza az edény aljára, néhány másodperc után lazítsuk fel a tésztát egy villával és süssük arany barnára
Szedjük ki papírtörlőre a fánkokat és porcukrozzuk meg
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A cukrokat a puha vajjal, a tojássárgákkal habosra keverjük, majd kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű