Családireceptkönyv.hu

A legjobb nokedlirecept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj

Elkészítés:


Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én még nem csináltam, csak tetszik. :)

Van olyan vélemény, hogy a nokedli az olasz gnocchi (ejtsd: nyokki) magyarosított változata főtt krumpli nélkül. Állítólag a 15. században Mátyás király felesége, Beatrix révén ismerték meg a magyarok, és az itáliai udvari szakácsai honosították meg nálunk.

A legjobb nokedlirecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Spenótos lasagne
Spenótos lasagne

1. Felolvasztjuk a spenótot. 2. Felhevítjük az olajat egy lábasban. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és világos rántást készítünk belőle. 3. Ráöntjük a spenótot a rántásra. Felöntjü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Így készül a frankó lángos!-SK
Így készül a frankó lángos!-SK

Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Laska
Laska

Elkészítjük a kenyértésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és kis fészket készítünk a közepébe. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, kis langyos vizet öntünk rá, pici lisztet szórun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)

1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk