1-kg-krumpli, 1 fej hagyma, 1-deci olaj vagy (zsír) kávés kanál paprika, bors, só ízlés szerint, mokkás kanál Vegeta, 40-dk-rétes liszt, 2-tojás, 3-4-pár virsli!
A krumplit meghámozom, 4-darabot nagy kockára vágok, a többit kis kockákra, a hagymát az olajon megdinsztelem, és hozzá adom a megmosott krumplit, összekeverem, és pirítom együtt, majd rá szórom a paprikát, borsot, sót Vegetát, összeforgatom, és felöntöm vízzel, majd fedő alá rakom, és közepes láng alatt 25-perc alatt készre főzöm! A nokedlinek bő vizet rakok fel, és elkészítem a tésztát, ha már forr, késsel beleszaggatom, és készre főzöm, majd leszűröm, a krumpli kis kockákat a szaftban összenyomkodom villával, a nagyobb kockákat félre szedve majd tálra öntöm a tésztát, és a tetejére halmozom a szaftos krumplit, úgy hogy a tésztát átjárja a szaft, és a nagy kocka krumplit pedig, elosztom a tészta tetején, és a sült virslivel tálalom! 35-perc alatt asztalra kész!
A rétes lisztet azért célszerű használni, mert nokedli tésztának rendkívül megfelel, és nem kell vízre szedni, azonnal lehet köretek mellé tálalni!
1. A tojássárgájákat keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, sót, borsot, majd az apróra vágott sonkát. 2. A tésztát kifőzzük, majd belekeverjük a tejfölös masszá...
Elkészítési idő:1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagas...
Elkészítési idő:Osszegyurni Hagyni megkelni Tepsibe kiteriteni Hagyni pihentetni 200fok suto ha ventilatoros Tetejrre olaj es durva so rozmaring Vagy tetszes szerint Lehet paradicsomot ol...
Elkészítési idő: