1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! A zsírt egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet egy tálba beleszitáljuk, közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, és a vizet, + morzsolva az élesztőt. Mikor habosodni kezd hozzáadjuk a sót, borsot, összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű