1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. 2. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 3. Hozzáadjuk a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekevertem. Kókuszolajjal kikent jénai tál tetejébe simítottam, 2,5 percig mikróztam. Kiborítottam a tálból és a másik felét megkentem hozzáadott cukortól me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKorán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük. 2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű