1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük. ◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. ◾️Ízesítjük a...
Elkészítési idő: 45 percVillával összetörtem az édesburgonyát, belekavartam a tojássárgáját, liszteket, fűszereket, és a kockázott szalonnát. Kerek szilikonformába tettem, tetejére még szalonnát rakosgat...
Elkészítési idő: 1 óraA házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek. Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket. Kibo...
Elkészítési idő: 1 óra