1/2 kg finomliszt (én felesbe rétesliszttel csináltam)
15 dkg zsiradék (margarin vagy házi zsír)
3 dl tej
2 tojás, +1 a kenéshez
fél cs élesztő
cukor, só
20 dkg reszelt sajt
Élesztőt felfuttatom, a lisztet, zsírt, tojást, kb. 5 dkg sajtot, sót tálba rakom, a tejes élesztővel alaposan összegyúrom, dagasztom, meleg helyen kelesztem. Ha megkelt, kettéválasztom, és kör alakúra nyújtom, 8 cikkre vágom. Enyhén megszórom sajttal, majd a szélesebb része felől feltekerem. Tojással megkenem, és a tetejét is sajttal díszítem. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tolom (alul-felül sütés). Kb. 10-15 perc alatt szép aranyszínűre sül.
2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Akkor jó,ha már elválik az edény falától.1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesHa nem használok öreg tésztát, akkor az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot az amaretti likőrt, a tojást, és tovább habosítjuk. A mandulát aprítógépbe tesszük és durvára darál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű