Piskótához:
8 tojás
25 dkg cukor
8 ek forró víz
20 dkg liszt
2 ek kakaó
1 tk szódabikarbóna
Krémhez:
9 dl tej
3 cs tejszín ízű pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 tábla fehér csoki
1 tábla ét csoki(vagy 2 ek kakaó)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Nagy (gáz tepsi)méretű tepsiben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk.
A krémhez a pudingport cukor nélkül megfőzzük,kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük,majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Kettévesszük a krémet,az egyikbe az olvasztott fehér, a másikba az ét csokit belecsurgatjuk, kikeverjük.
Összeállítás:kakaós lap,csoki krém, kakaós lap fehér krém. A tetejét csoki darával,vagy csoki forgáccsal díszítjük.
http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/csokis-tejszines/
A PISKÓTA A LÉNYEG!!!
Az élesztőt a tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a két tojássárgáját, az olvasztatlan margarint, kevés sót, ízlés szerint 1 evőkanál rumot, végül a...
Elkészítési idő:A kekszet ledaráljuk elkeverjük a porcukorral és a kakaóval majd hozzáadjuk a vajat.A rumaromát el keverjük a meggy levével és csak annyit adunk a tésztához hogy formázható legyen....
Elkészítési idő: 30 percMelegített edényben felolvasztjuk a vajat és a mézet. Hozzákeverjük a porcukrot, majd felverünk két tojást és azt is hozzáadjuk a mézhez. Amikor csomómentes és folyós állagú, leve...
Elkészítési idő: