Tésztához:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
10 dkg vaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
1/2 evőkanál 20 %-os ecet
Krémhez:
6 dl tej
2 tasak vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj
2 cl rum
15 dkg dióbél pörkölve, héja lepucolva, majd ledarálva
Karamellhez:
25 dkg kristálycukor karamellizálva
10 dkg vaj
fél liter sűrített tej ( lehet 3 dl is elég )
Melegített edényben felolvasztjuk a vajat és a mézet. Hozzákeverjük a porcukrot, majd felverünk két tojást és azt is hozzáadjuk a mézhez.
Amikor csomómentes és folyós állagú, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ekkor hozzáöntjük az ecetet és a szódabikarbónát. Elkeverjük és belekeverjük a lisztet is. Csomómentesnek kell lennie.
Lisztezett deszkán simára gyúrjuk, és henger alakúra nyújtjuk.
Hat egyenlő darabra vágjuk, és lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk.
Egy tepsi hátlapján, előmelegített sütőben, közepes lángon 6-8 percig sütjük,félidőben megfordítjuk.
Megvárjuk, amíg kihűl és lehúzzuk a papírt róla.
Néhány órát pihentetjük őket.
Elkészítjük a krémet.
A karamellhez egy edénybe beleteszem a 25 dkg cukrot Kevergetve felolvasztom. hozzáadok 1 cs, vajat és 3 dl tejszínt Ezután takarékon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A pudingport elkészítjük a leírás alapján. Felforralt tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl.
A diót serpenyőben megpirítjuk, majd, ha kihűlt ledaráljuk.
Feldaraboljuk a vajat habosra keverem és a karamellben elkeverjük. Majd a pudingot kanalanként, szintén hozzákeverjük. A diót,3 evőkanálnyi kivételével, szintén hozzáadjuk. Sűrű masszát kapunk.
A tészta első lapjára rákenjük a rum felét. Megkenjük 4 kanál krémmel.
Folyamatosan, addig kenjük a lapokat, amíg el nem fogy a krém. A rum másik felét, az utolsó lapra kenjük.
A legfelső réteget megszórjuk a maradék darált dióval.
Egy napig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a tészta.
1. A lisztet összekeverjük a mákkal, porcukorral, sütőporral. 2. A tojásokat simára keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és a citrom levét és reszelt héját is, majd h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítem az első virágmasszát. A fehérjét robotgéppel veritek, és úgy bele a cukrot, tovább verni, amíg szépen kifehéredik, a cmcvel pedig már csak egy kicsit?de vigyázz, mert a cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát lereszelem, 5 dkg vajon, 4 ek cukorral, és pici őrölt fahéjjal, megdinsztelem. 2. A kekszet tepsi aljára lerakom, szorosan egymás mellé, rárakom az almát. 3. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű