Tésztához:
6 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 tasak sütőpor
A habhoz:
6 dl növényi habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tasak habfix
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
Kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. Hozzá adjuk a diót. Tejet, cukrot, kakaóport, lisztet állandó keverés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a többi hozzávalót is összekeverjük. A két tálban lévő keveréket...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom. Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű