A fahéjas csiga tésztájához:
600 g liszt (fele réterliszt)
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag (50 g) friss élesztő
2 dl tej
2 tojás
A fahéjas töltelékhez:
150 g vaj
200 g (barna) cukor
2 tk. (10 g) őrölt fahéj
kókusz töltelékkel még jobb:
Hab: 3 tojás fehérjét
30 dkg porcukorral felverjük.
Belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.
A cukormázhoz:
200 g porcukor
3-4 evőkanál tej
Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.
Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb. 4 perc.
Takard le és tedd félre 30 percet pihenni.
A dán fahéjas csiga tölteléke az ún. remonce, ami lényegében puha vaj és cukor keveréke, ebben az esetben fajéjjal ízesítve. Ehhez keverd ki a 150 g puha vajat, add hozzá a 200 g barna cukrot (kristálycukor is jó, ha nincs barna), a 2 tk. fahéjt, és keverd el.
Egy hagyományos tepsibe tegyél sütőpapírt.
Fél óra után lisztezett felületen lapogasd ki, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztát kb. 60*60 cm-es négyzet alakúra.
Kend meg a fahéjas remonce-szal, lehetőleg a teljes tésztát fedje le.
Tekerd fel a tésztát.
tekercset vágd 20 részbe egy nagy tepsihez
1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet. 2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam. 3. Mindegyik darabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felét meglangyosítjuk, beletesszünk 1 ek. kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMűködhet úgy is, hogy nem a lapokat tesszük egymásra,t hanem felsodorni és befonni... https://www.facebook.com/photo/?fbid=6222001934580532&set=gm.3323573334623376&idorvanity=2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű