menu

Családireceptkönyv.hu

Dán fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A fahéjas csiga tésztájához:
600 g liszt (fele réterliszt)
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag (50 g) friss élesztő
2 dl tej
2 tojás

A fahéjas töltelékhez:
150 g vaj
200 g (barna) cukor
2 tk. (10 g) őrölt fahéj

kókusz töltelékkel még jobb:
Hab: 3 tojás fehérjét
30 dkg porcukorral felverjük.
Belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.

A cukormázhoz:
200 g porcukor
3-4 evőkanál tej

Elkészítés:


Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.
Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb. 4 perc.
Takard le és tedd félre 30 percet pihenni.

A dán fahéjas csiga tölteléke az ún. remonce, ami lényegében puha vaj és cukor keveréke, ebben az esetben fajéjjal ízesítve. Ehhez keverd ki a 150 g puha vajat, add hozzá a 200 g barna cukrot (kristálycukor is jó, ha nincs barna), a 2 tk. fahéjt, és keverd el.
Egy hagyományos tepsibe tegyél sütőpapírt.
Fél óra után lisztezett felületen lapogasd ki, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztát kb. 60*60 cm-es négyzet alakúra.
Kend meg a fahéjas remonce-szal, lehetőleg a teljes tésztát fedje le.
Tekerd fel a tésztát.
tekercset vágd 20 részbe egy nagy tepsihez

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/dan-fahejas-csiga

Dán fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fonott kalács pudingtöltelékkel
Fonott kalács pudingtöltelékkel

A szokásos módon elkészített kelt tésztából készül: az élesztőt pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleöntjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kelesztjük. Mikor m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli Újjj
Bejgli Újjj

A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd langyos tejben futtatott élesztővel, a tojások sárgájával, porcukorral és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 4 kis cipóra osztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ani
Fahéjas fátyolka
Fahéjas fátyolka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött Kalács
Töltött Kalács

Dagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk