A fahéjas csiga tésztájához:
600 g liszt (fele réterliszt)
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag (50 g) friss élesztő
2 dl tej
2 tojás
A fahéjas töltelékhez:
150 g vaj
200 g (barna) cukor
2 tk. (10 g) őrölt fahéj
kókusz töltelékkel még jobb:
Hab: 3 tojás fehérjét
30 dkg porcukorral felverjük.
Belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.
A cukormázhoz:
200 g porcukor
3-4 evőkanál tej
Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.
Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb. 4 perc.
Takard le és tedd félre 30 percet pihenni.
A dán fahéjas csiga tölteléke az ún. remonce, ami lényegében puha vaj és cukor keveréke, ebben az esetben fajéjjal ízesítve. Ehhez keverd ki a 150 g puha vajat, add hozzá a 200 g barna cukrot (kristálycukor is jó, ha nincs barna), a 2 tk. fahéjt, és keverd el.
Egy hagyományos tepsibe tegyél sütőpapírt.
Fél óra után lisztezett felületen lapogasd ki, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztát kb. 60*60 cm-es négyzet alakúra.
Kend meg a fahéjas remonce-szal, lehetőleg a teljes tésztát fedje le.
Tekerd fel a tésztát.
tekercset vágd 20 részbe egy nagy tepsihez
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/dan-fahejas-csiga
A szokásos módon elkészített kelt tésztából készül: az élesztőt pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleöntjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kelesztjük. Mikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd langyos tejben futtatott élesztővel, a tojások sárgájával, porcukorral és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 4 kis cipóra osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű