50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 8 dkg vaj, v. margarin, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, 1 mk só
kenéshez: tojássárgája
1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet.
2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam.
3. Mindegyik darabot hosszúra kisodortam, majd 4-es fonással összeállítottam.
4. Sütőformába tettem és hagytam kelni kb. 45 percet.
5. Utána hideg sütőbe tettem be és bekapcsoltam a sütőt 160 fokra (nem légkeveréses), így sütöttem kb. 50 percig.
6. A sütési idő lejárta előtt kivettem és pici tejjel elkevert tojássárgájával kentem meg.
A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát 6 felé osztjuk. Közben kikeverjük a csokoládékrémet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű