50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 8 dkg vaj, v. margarin, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, 1 mk só
kenéshez: tojássárgája
1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet.
2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam.
3. Mindegyik darabot hosszúra kisodortam, majd 4-es fonással összeállítottam.
4. Sütőformába tettem és hagytam kelni kb. 45 percet.
5. Utána hideg sütőbe tettem be és bekapcsoltam a sütőt 160 fokra (nem légkeveréses), így sütöttem kb. 50 percig.
6. A sütési idő lejárta előtt kivettem és pici tejjel elkevert tojássárgájával kentem meg.
1 kg lisztből dagasztottam, fele rétes, fele finomliszt. 5 dkg élesztőt felfuttattam kb. 1 dl tejjel és egy kk. cukorral. Mikor felfutott, belekevertem 3 tojássárgáját és a liszthe...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű