Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát tojásból, lisztből cukorből és sütőporból. Amíg sül a piskóta, addig villával összetörjük a túrót, beleteszünk kb. 10 szem epret, ezt is összetörjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojás sárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle (kb. 3-4 mm vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta készítéséhez kivajazunk/zsírozunk egy nagyobb tortaformát. (Az oldalát én nem szoktam, csak az alját, így saját belátása szerint emelkedhet a tészta.) A kakaót...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű