Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
http://ketkes.com/dios-piskota-vanilias-dios-kremmel-ennel-finomabbat-el-sem-lehet-kepzelni/
A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, vaníliás cukrot citromhéjat, szódabikarbónát is, végül pedig beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbár verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olajat, a vizet, majd a lisztet és a kakaóport is. Az elkészült felvert masszát sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük kanalanként hozzáadva keverés közben a meleg vizet. A kakaóport, sütőport hozzákeverjük a lisztez és beleszitáljuk a tojásos keve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű