Családireceptkönyv.hu

Főtt töltelék


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek (vagy csak belereszeljük a hagymát nyersen)
1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
6 egész tojást
sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
kapart csirkemájat is tehetünk bele

Elkészítés:


összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főtt töltelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával

A morzsa hozzávalóit a turmixgépben pulzálva morzsalékosra dolgozzuk, sütőpapíros lemezre terítjük, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megpirítjuk. A birsalmát kisebb darabokra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Borsóleves - Vajgaluskával
Borsóleves - Vajgaluskával

Elkészítés menete:   Mint a zöldségleveseket általában, ezt sem lesz bonyolult összedobnod. A répákat tisztítsd meg, a borsót mosd át alaposan, a hagymát pedig pucold meg és kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Paleo: Gyömbéres sárgarépa-krémleves
Paleo: Gyömbéres sárgarépa-krémleves

A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felfor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Palócleves sertéshússal (Zöldbableves)
Palócleves sertéshússal (Zöldbableves)

A finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rászórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, pirosaranyat is teszünk rá. Hozzáadjuk a kockákra vágott se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk