6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek (vagy csak belereszeljük a hagymát nyersen)
1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
6 egész tojást
sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
kapart csirkemájat is tehetünk bele
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.
https://csontnelkul.blogspot.hu/2013/02/levesben-fott-toltelek.html
Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A húst a zöldségekkel, és két evőkanál sóval egy nagyobb fazékban feltesszük főni. Először á...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű