5 kg fejhús,
2 kg bőrke,
1 kg "hulladék szalonna",
20-20 dkg vese, máj, nyelv,
0,5 kg hagyma,
20 dkg só,
6 dkg őrölt feketebors,
4-5 dkg paprika,
10 dkg fokhagyma,
10 dkg zsír.
Előző nap zsírban megpirítom az összevágott hagymát és hidegre teszem. A húsféléket, bőrkét vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a hulladék szalonnát, majd mikor minden puha, az abaléből kivéve hűlni hagyom. Hozzáadom a hagymát, majd ledarálom az egészet 8-as seibnin. A masszát fűszerezem, megkóstolom, jól összegyúrom. Hurkabélbe töltöm, majd az abalében (kb 85 fok) háromnegyed-egy óráig abálom. Innét kihalászva asztalra fektetem, majd a sorsáról másnap döntök. Egy része azonnali felhasználásra, másik része füstölésre, megint másik része kóstolónak megy. Ami marad, azt egy héten belül megesszük.
http://grocceni.com/recept/gyorkonyihusoshurka.html
Tomaten häuten und grob würfeln. Die Schalotte fein würfeln und in einem großen Topf in Öl anschwitzen. Gewürfelte Tomaten, Dosentomaten und Tomatensaft hinzufügen, alles leicht ze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. A hagymát feldarabol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 evőkanál vajat 2 evőkanál apróra vágott snidlinggel, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal és durvára őrölt borssal valamint sóval összekeverünk, majd lehűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű