5 kg fejhús,
2 kg bőrke,
1 kg "hulladék szalonna",
20-20 dkg vese, máj, nyelv,
0,5 kg hagyma,
20 dkg só,
6 dkg őrölt feketebors,
4-5 dkg paprika,
10 dkg fokhagyma,
10 dkg zsír.
Előző nap zsírban megpirítom az összevágott hagymát és hidegre teszem. A húsféléket, bőrkét vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a hulladék szalonnát, majd mikor minden puha, az abaléből kivéve hűlni hagyom. Hozzáadom a hagymát, majd ledarálom az egészet 8-as seibnin. A masszát fűszerezem, megkóstolom, jól összegyúrom. Hurkabélbe töltöm, majd az abalében (kb 85 fok) háromnegyed-egy óráig abálom. Innét kihalászva asztalra fektetem, majd a sorsáról másnap döntök. Egy része azonnali felhasználásra, másik része füstölésre, megint másik része kóstolónak megy. Ami marad, azt egy héten belül megesszük.
1 liter joghurtot vagy aludttejet lassan melegítek egy evőkanál ecettel és a sóval, de nem forralom fel! Néha megkeverem. Amikor látom, hogy a tej kicsapódott, konyharuhával kibél...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fó...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, és a tejet, melyből én 2,8%-osat használtam, vastag aljú lábasba tettem, és lassú tűzön főztem. Az eredeti recept szerint ez a kevergetés kb. 50 percig tart, de nálam k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű