20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk (pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz
A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !
A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen, hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22% legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és mégis jó minőségű.
Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
Tortafüggő Marisz tapasztalata szerint xilittel is működik .
Újabb tapasztalat szerint " A margarint egy evőkanál olajjal lehet helyettesíteni, szép fényes máz lesz."
Megmossuk a gombákat és eltávolítjuk a szárait. Ha szép egészséges és friss gombát sikerül vásárolni, nem fontos megpucolni. A gombákat behelyezzük abba a tálba, amiben sütni fogju...
Elkészítési idő: 30 percA padlizsánokat félbevágjuk, betesszük a sütőbe és 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül, finomra vágjuk a vöröshagymát és áttörjük a fokhagymát. Ha megsültek a pa...
Elkészítési idő:Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal! Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A p...
Elkészítési idő: