5 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
1 dl tej
70 dkg liszt
2 doboz kb. 4 dl kefir natúr joghurt is jó
2 tojássárgája
2 dl olaj
25 dkg margarin
1 csapott evőkanál só
A margarint és a sót villával alaposan elkeverjük, 5 adagra osztjuk, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a két tojássárgájával kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva fél órát pihentetjük.
Ezután lisztezett felületen 10 egyenlő cipót formálunk belőle, ezeket egyenként lapostányér nagyságúra nyújtjuk. Mindig csak kettőt nyújtsunk ki egyszerre. Az egyiket kenjük meg egyenletesen egy adag sós vajjal, fedjük be egy másik lappal, s ezután derelyemetszővel vagy egy éles késsel vágjuk, először négyfelé, majd minden negyedet háromfelé. Az így kapott háromszögeket a szélesebb végüknél kezdve tekerjük fel.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. Ha mind elkészült, tojással lekenjük őket, szezámmaggal, sajttal, ízlés szerint bármivel megszórhatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a kiflik pihennek, majd 10 perc alatt készre sütjük.
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltét: párizsi,kolbász, hagyma,tojás, sajt....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól öss...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű