Családireceptkönyv.hu

Linzertekercs - zserbós és kakaós töltelékkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 rúdhoz
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg puha vaj vagy margarin (vagy 20 dkg zsír)
- 2 dl tejföl
- csipet só

A kakaós töltelékhez:
- 1 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj)
- 4 evőkanál cukor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A zserbós töltelékhez:
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja (bio citrom)

Elkészítés:


1. A tésztához a lisztet a vajjal/margarinnal (vagy a zsírral) elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Ezután két részre osztjuk, meggömbölyítjük, letakarva 15 percre félrerakjuk.
2. A kakaós töltelékhez a kakaóport a cukorral összekeverjük, a diós töltelékhez a diót a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
3. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk téglalap alakúra (mivel nagyon omlós tésztáról van szó, lehet, hogy a szélei picit töredeznek, és pici türelem kell a nyújtáshoz is, de megéri vele szöszmötölni) Ha kinyújtottuk, megkenjük az olvasztott vajjal egyenletesen, majd rászitáljuk a cukorral összekevert kakaóport. Feltekerjük, mint a bejglit és ráhelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kinyújtjuk a másik tésztacipót is téglalap alakúra, megkenjük egyenletesen a baracklekvárral, majd megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval. Feltekerjük, és rátesszük a tepsire a másik tekercs mellé.
4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Világos maradjon!! Nem baj, ha puhának érezzük, amikor kivesszük a sütőből - mire kihűl, kicsit szikkad és omlós lesz - de azért arra figyeljünk oda, hogy a közepe ne maradjon nyers.

Trükkök, tippek, praktikák:


Linzertekercs - zserbós és kakaós töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós lekváros rudacska
Omlós lekváros rudacska

A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik olda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd zabpelyhes keksz
Svéd zabpelyhes keksz

A vajat egy edényben megolvasztottam, majd félrehúztam a tűzről és hozzákevertem minden hozzávalót, én most mézet használtam, de lehet bármit. Cukor helyett is jó a nyírfacukor va...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sárgabarackos pite
Sárgabarackos pite

Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisz...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas almás pite – Mcdonalds módra
Fahéjas almás pite – Mcdonalds módra

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A vaj szoba hőmérsékletű legyen, hogy könnyen dolgozhassunk vele. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól gyúrható legyen...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk