50 dkg liszt
2 tk só
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
15 dkg margarin
2 ek lenmag
2 ek szezámmag
2 ek tökmag
1 egész tojás a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magvakat.
Alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 4 cm-es) kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a kelesztőtálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA tojásokat verjük habosra, öntsük hozzá tejfölt, a ketchupot, csorgassuk bele az olajat. Ízesítsük sóval, cukorral, pizafűszerrel, majd dolgozzuk bele a sütőporral elvegyített lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű