50 dkg liszt
2 tk só
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
15 dkg margarin
2 ek lenmag
2 ek szezámmag
2 ek tökmag
1 egész tojás a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magvakat.
Alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 4 cm-es) kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
http://www.mytaste.hu/click/index/9552014/?site=aranytepsi.blogspot.hu
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy vastag fenekű lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Szórd rá a lisztet, keverd át alaposan, majd folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet óvatosan, hogy ne c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, majd alaposan összekeverjük. Egy tálba mérjük a lisztet és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, m...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: Könnyű