50 dkg liszt
2 tk só
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
15 dkg margarin
2 ek lenmag
2 ek szezámmag
2 ek tökmag
1 egész tojás a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magvakat.
Alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 4 cm-es) kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Keverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk,majd egy zacskóba téve 20 percig pihentetjük. 8 kis gombócot készítünk. A gombócokat kinyújtjuk. Négyet egymásra helyezünk úgy, hogy a rétegek közé hideg va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mascarponét ízesítjük sóval, borssal, és a citrom kifacsart levével krémesre keverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A tojást kihabosítjuk a tojássárgájával és a mascarponéval, ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű