2,5 dl tejföl
5 db tojás
75 dkg liszt
fél liter víz
só, 1 ek. olaj
só
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.
Az élesztőt a tejben a cukorral megkelesztjük. Ezt jól összegyúrjuk, hólyagosra, simára. 3 szorosára keleszteni, kisodorni, tepsibe rakni. Feltétekkel megpakolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük (al dente). A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyúródeszkán összedolgozunk 30 dkg lisztet, 12 dkg libazsírral, 6 dkg cukorral, 10 dkg őrölt dióval, csipet sóval, 2 tojás sárgájával és annyi tejföllel, hogy jó lágy tésztát kap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű