70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 csapott kk cukor, 2 púpos kk só, 5 dkg vaj, 2 tojás+1 tojás a kenéshez, 2 kk olaj, 10-12 db virsli
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem.
2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.)
3. A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.
4. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.
5. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.
6. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.
7. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például: fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.
Keverjük össze a hozzávalókat, egy híg tésztát fogunk kapni. Töltsük a tésztát olajjal kikent serpenyőbe és a tetejére rakjuk a kedvenc feltétünket (kolbász, sonka, főtt tojás, par...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk a levét. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. Felf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű