70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 csapott kk cukor, 2 púpos kk só, 5 dkg vaj, 2 tojás+1 tojás a kenéshez, 2 kk olaj, 10-12 db virsli
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem.
2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.)
3. A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.
4. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.
5. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.
6. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.
7. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például: fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.
A salátához A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Melléhelyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meggrillez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézGépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészen vásárolt leveles tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. A megadott méretet 4 felé vágtam, egyszer hosszában osztottam ketté, majd széltében, de mindenképpen induljanak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk utána össze gyúrjuk a hozzávalókat és 1 órát kelesztjük. Ha duplájára kelt átgyúrjuk formára és még 1 órát kelesztjük. Ezután megvágjuk a tetejét megkenj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes