70 dkg liszt, 3,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 csapott kk cukor, 2 púpos kk só, 5 dkg vaj, 2 tojás+1 tojás a kenéshez, 2 kk olaj, 10-12 db virsli
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem.
2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.)
3. A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.
4. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.
5. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.
6. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.
7. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például: fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180C-ra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral. A tojássárg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű