4 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1,5 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
5 dkg reszelt sajt
1 dl olaj
só
bors
Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a szódát és az olajat, géppel simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot.
A gofrisütőt előmelegítjük, és adagonként kisütjük a tésztát. Az első előtt kikenjük kis olajjal, a többinél már nem szükséges.
Ha a sós változatra voksolunk, keverhetünk a tésztába egy kis reszelt sajtot, sőt füstölt sajtot, tehetünk bele egy kevés zöldfűszert – bazsalikomot vagy kakukkfüvet, provanszi fűszerkeveréket vagy oregánót. A friss, meleg sós gofrit fogyaszthatjuk egy kis tejföllel és reszelt sajttal, mintha lángos lenne, készíthetünk mellé egy finom kencét, például avokádókrémet vagy tojáskrémet, de egy gyors gombamártást (recept lent) is összedobhatunk hozzá.
http://www.cookta.hu/hir/20160602-a-sos-gofri-is-jo-gofri-avagy-gyors-olcso-fogas-kulonlegesen
Amennyiben saját készítésű tésztát használunk, akkor először a tésztát kell meggyúrni, majd állni hagyni, hogy egy kicsit szikkadjon, majd ízlés szerint felvágni és enyhén sós vízb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát begyúrjuk, serpenyő átmérőjétől függően 6-8 részre szedjük, kis golyókat formálunk belőle, kerekre kinyújtjuk, egészen vékonyra. Közepére halmozunk egy kis tölteléket és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA felhasznált alapanyagokról: A besamel mártás receptjét itt olvashatod. Hígabb besamelt használj, tehát csapott vagy éppen hogy púpozott evőkanál liszttel számolj. Az eredeti...
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: NehézEgy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű