Családireceptkönyv.hu

KOMBE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 60 dkg liszt (ez nekem 70 dkg lett, mert túl ragadós volt a tészta), 100 ml víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 350 ml tej, 1 kávéskanál só
A kenéshez:
10 dkg vaj, 5 evőkanál olaj,
A töltelék: Amit én tettem bele:
330 g tejföl, 1 kisebb fej lilahagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg házi kolbász, 10 dkg gépsonka, ( A 20 dkg felvágott mindenképpen kell bele, az már mindegy milyen arányban vagy mi kerül bele.)
Tetejére kenéshez:
1 db tojás
1 marék magkeverék

Elkészítés:


Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.

Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk. Nekem felvett még 10 dkg lisztet a tészta (így én 70 dkg lisztet használtam hozzá), így is elég lágy tészta maradt.

A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat összekeverjük és félretesszük.

A töltelék hozzávalóit mind apróra vágjuk

és összekeverjük a tejföllel.

A tésztát 3 részre osztjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, én 40*47 cm méretűre nyújtottam.

Megkenjük a vaj-olaj keverék felével.

Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük.

Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta.

Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal,

amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.

Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig,

majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig,

ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig

és alulról is behajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.

Én 35*25 cm-es tepsibe tettem, amit elsőre kissé nagynak gondoltam, de mire megsült pont tökéletes méretű volt neki.
(Mivel igen lágy a tészta és tele van töltelékkel én egyszerűen rátettem a tepsim, és a deszkával együtt megfordítottam, így simán a tepsi közepén landolt.)
Egy éles késsel bevágjuk, lehet pizza vágó is, de ne vágjuk át. Sok helyen így van vágva, de láttam török oldalon ahol kockákra vágták.

1 órára meleg helyre tesszük kelni.

Ha megkelt megkenjük a felvert tojással,

és megszórjuk magkeverékkel, vagy csak simán szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval. (ki mivel szereti)

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

KOMBE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Padlizsános-szezámos tészta
Padlizsános-szezámos tészta

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hamis pizza recept
Hamis pizza recept

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütőporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ravioli
Ravioli

A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk