6 kg fejhús,
2 kg bőrke,
1,5 kg szalonnanyesedék,
0,5 kg hagyma,
25 dkg só,
7 dkg őrölt feketebors,
6 dkg paprika,
10 dkg fokhagyma,
10 dkg zsír.
A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a fűszereket, a zúzott fokhagymát megsózom majd az egészet alaposan összedolgozom. Vastag hurkabélbe töltöm, majd gyöngyöző (80 fokos) vízben 30-40 percig főzöm. Onnét kivéve lehűtöm, majd leszárítom. Hidegen fogyasztandó, vagy két nap alatt fel is füstölhető.
A tojásokat egy villával felverjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, ma...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő:Elkészítés: Az apróra vágott céklát, almát és sárgarépát tegyük egy turmixgépbe, majd pépesítsük. Adjuk hozzá a kifacsart citrom és narancsok levét, majd egyenletesen keverjük bele...
Elkészítési idő:Az egészet robotgép dagasztófejével összedolgoztam, majd olajos tasakban hűtőben kelesztettem kb.1 órán át. Kivéve olajos kézzel gombócokat formáztam, majd forró olajban mindkét ol...
Elkészítési idő: 90 perc