menu

Családireceptkönyv.hu

Tolnai sváb húsoshurka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 kg fejhús,
2 kg bőrke,
1,5 kg szalonnanyesedék,
0,5 kg hagyma,
25 dkg só,
7 dkg őrölt feketebors,
6 dkg paprika,
10 dkg fokhagyma,
10 dkg zsír.

Elkészítés:


A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a fűszereket, a zúzott fokhagymát‚ megsózom‚ majd az egészet alaposan összedolgozom. Vastag hurkabélbe töltöm, majd gyöngyöző (80 fokos) vízben 30-40 percig főzöm. Onnét kivéve lehűtöm, majd leszárítom. Hidegen fogyasztandó, vagy két nap alatt fel is füstölhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://grocceni.com/recept/tolnaisvabhusoshurka.html

Tolnai sváb húsoshurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba

A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A petrezselymet, a snidlinget és a gombaszárat felaprítjuk. A krémsajtot sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldfűszereket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ágnes
Töltelék
Töltelék

Petrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes, habkönnyű túrógombóc
Gluténmentes, habkönnyű túrógombóc

A túrót villával összetörjük, a tojások fehérjéjét habbá verjük pici sóval. A túróba belekeverjük az összes hozzávalót. Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy nagy lábosban vizet f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandispálca házilag - gasztroajándék
Kandispálca házilag - gasztroajándék

2,5 dl vízhez 50 dkg cukor kell, a cukrot a vízben felforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd lehűtjük. Eközben – legalább fél óráig- a pálcikát beáztatjuk: mi egyszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk