5 dl tej
1 db vanília
1 cs. vaníliás cukor
130 g Nutrifree Mix per pane
125 g vaj
4 db közepes tojás
1 csipet só
3 csepp fehérborecet
160 g cukor
Elkészítés:
A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni
a vajat megolvasztjuk
a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecettel kemény habbá verjük
a sárgájukat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük
apránként hozzálöttyintjük az olvasztott vajat (figyeljünk rá, hogy langyos legyen csak, ne túl forró, mert úgy rántottát kapunk)
alaposan elkeverjük ezt is
mehet hozzá a liszt
amikor jól beledolgoztuk, jöhet a langyos vaníliás tej
a végén a tojáshab is, nem kell vigyázni, hogy nehogy összetörjön, nyugodtan a robotgép legkisebb fokozatán dolgozzuk el
a sütőt melegítsük elő 160 fokra
kivajazzuk és kilisztezzük a piteformát és beleöntjük a keverékünket
160 fokon, légkeveréssel kb 50 perc alatt sül meg (akkor jó ha a teteje kicsit megbarnul)
A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. 15 percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket jó habosra keverjük, tepsibe tesszük és megsütjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészitése -A tojást szétválasztjuk- -a sárgáját összekeverjük a Liszt + cukot + tej ,csipet só-val -a fehérjét felverjük kemény habbá -a habot a tésztába keverjük óvatosan -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót robotgéppel kikeverjük, majd kinyomóba tesszük és sütőpapíros tepsire babapiskóta formákat nyomunk. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű