30 dkg RAMA
fél kg gesztenye massza
fél kg darált keksz
30 dk kristálycukor
6 evőkanál rum vagy aroma
1.) Azalapanyagoktat összegyúrjuk, ha szükséges cseppnyi hideg tejet adhatunk hozzá.
2.) Rudacskákat formálunk és csokimázban megforgatjuk.
A csokimázhoz az étcsokoládét gőzfürdőben olvasztjuk meg, margarint adunk hozzá, jól elkeverjük és már használhatjuk is.
A csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel. Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat. Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával. - Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki. - A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot kikeverem a turmixolt, átszűrt gyümölccsel. A gümölcsös joghurtban habverővel elkeverem a pici fíyben megártatott és felmelegítve feloldott zselatint, majd rögtön hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítsd el. A tejszínt mikróban vagy egy kis lábosban forrald fel. A kristálycukrot szórd egy tapadásmentes lábosba, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű