Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diókrémes kávés süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma

A krémhez:

25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.

Diókrémes kávés süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás sütemény
Almás sütemény

Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. V...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: jaci
Diós linzer
Diós linzer

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, beleres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Jutka kifli
Jutka kifli

Összegyúrjuk kis rudakat sodrunk belőle, és apró kifliket formálunk belőle, majd sütjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csokis rugelach
Csokis rugelach

Elkeverem a lisztet és a sót. Apró kockára vágom a hideg vajat és a liszthez adom. Morzsásra keverem. Ezután hozzáadom a cukrot, a sajtkrémet és a fehérbort is. Rövid idő alatt sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk