Hozzávalók 30 X 39 cm-es tepsihez
A tésztához
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
A krémhez
25-30 dkg eper
50 dkg natúr házi krémsajt/mascarpone
2,5 dl tejszín
cukor ízlés szerint
fél citrom leve
2 csomag Dr. Oetker Zselatin Fix
A tetejére
eper, citromfűlevél
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A 4 tojást a cukorral a robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton felverjük, (legalább 10 perc) a tál oldalán óvatosan belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. A sütőporos kakaós lisztet 3 részletben beleszitáljuk és kézi habverővel óvatosan elkeverjük. A tepsibe simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
A krémhez az epret ízlés szerinti cukorral és citromlével összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a Zselatin fixeket és keményre verjük. Beletesszük a krémsajtot, majd a végén az eperpürét is. Rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét borzasra igazítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon a krém. Tálalás előtt kockákra vágjuk és mindegyikre teszünk epret és citromfüvet díszítésként.
Ha valaki szeretné zselésen készíteni a tetejét, akkor simábbra igazítjuk a krémet, ha megszilárdult, kirakjuk eperrel.
Bevonáshoz használhatunk gyümölcszselét a zacskón levő leírás szerint, vagy 6 dl 100%-os almalét és 15 g zselatint. A zselatinra 2 dl almalét öntünk, picit állni hagyjuk, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A többi almalét is beleöntjük és óvatosan néhány kanálnyit az eprekre merünk. Hűtőbe tesszük szilárdulni 15-20 percre, majd a többi zselét is rámerjük és újra hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.
Tálaláshoz vízbe mártott késsel kockákat vágunk belőle.
Először a belsejébe való tölteléket készítem el. A lekvárt jól kikeverem egy kanállal. A zselatinhoz hozzáöntöm a meleg vizet, elkeverem és picit hagyom duzzadni. Ez csak 1-2 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZákladem jsou rozmixované sušenky, do kterých přidáme rozpuštěné máslo. 200 g sušenek rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme. Základ navrstvíme na dno kulaté dort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és a kezünk segítségével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a narancsos cukrot és a lisztet. A rumot és a sót úgy ö...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA tojásfeférjét a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a sütöporral elkevert lisztet és a darált diót. Sütöpapirral bélelt tepsibe téve elömelegitett sütöben tüprobáig süt...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Közepes