10+9 tojásos piskóta
Szirup
rumaroma
ételfesték
baracklekvár
cukormáz
1., Vedd elő a legnagyobb gáztepsidet!
2., Süss 10 tojásból egy piskótát, majd cérnával vágd ketté! (Ez lesz az alja és a teteje.)
3., Aztán süss még egy piskótát, de azt már csak 9 tojásból. Ezt tépkedd apró darabokra!
4., 6dl vízből és 40dkg cukorból főzz szirupot, amit forralj 10 percig! Önts bele fél rumaromát és kevéske piros ételfestéket. Hűtsd ki! (Itt jegyzem meg, hogy mivel nekem friss volt a piskótám, nem igényelte az összes szirupot...maradt kb. 1,5dl.)
5., Darálj meg 10dkg diót!
6., 1cs mazsolát forrázz le kb 3cl vízzel, öntsd hozzá a megmaradt fél rumaromát!
7., Továbbá szükség lesz még baracklekvárra (kb.4,5dl), 1 citrom reszelt héjára és egy nagy marék csokilencsére (vagy bármilyen csokira, amit apróra darabolsz).
8.,Töltelék:
Végy elő egy nagy tálat és rétegezd bele a töltelékhez valókat, a következő módon: Egy réteg összetépkedett piskóta, meglocsolni sziruppal, mazsola, csokilencse, darált dió és ide-oda lekvárpöttyök...no meg reszelt citromhéj.
Ezt addig műveld, míg el nem fogy minden, ami a kezed ügyében van!
9., ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Sárgabarack lekvárral kend meg az alsó lapot, erre halmozd a tölteléket, egyengesd el, majd kenj rá lekvárt! Eztán borítsd rá a 2.lapot!
10., Tégy rá egy tepsit és nyomasd meg! (Én 2 kg cukrot tettem rá.) Minimum 2 órát hagyd így!
11., Megkoronázva a sütit, készíts rá cukormázat!
25dkg porcukor, kis csipetnyi só, és a kimaradt rózsaszín cukorszirupból kb. 5-6 kanálnyi. Ezt keverd ki és öntsd rá...késsel simítsd el! (Kissé folyós legyen, mert nem boldogulsz vele.)
12., Tedd hűtőbe másnapig...aztán reggel csodálkozz el rajta, hogy amíg Te aludtál, addig ezt bizony valaki megdézsmálta!
A tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a zsírrt, majd a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk. Kinyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt. A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen. Aranygaluska A lisztet átsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű