40 db babapiskóta; a cukorsziruphoz: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2-3 evőkanál eperdzsem ; a krémhez: 4 tojás sárgája,10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín
a díszítéshez: 25 dkg eper
A sziruphoz egy kis lábasba tesszük a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad a vízben. Hozzáadjuk az eperdzsemet. Ebbe a szirupba mártogatjuk majd a piskótákat.
A krémhez kikeverjük a 4 tojás sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a keményre vert tejszínt.
Egy tálba lerakunk egy réteg szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége krémréteg legyen, amit ízlés szerint eperrel díszítünk. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.
A diót nyújtófával minél jobban összetörni, hozzá a többi anyag, összegyúrni. Amint összeáll, már jó is! Rá fólia, hűtőbe,30 percre. Ha túlgyúrjuk, törni fog. Ezután kinyújta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tepsit kibéleljük alufóliával, beleteszünk kb. 1 kg magozott meggyet. 2. Piskóta: 6 tojás fehérjét habosra keverünk 2 kanál vízzel, 8 kanál cukorral. Hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRobotgéppel összekeverjük a tészta hozzávalóit, ami morzsás lesz és még nem áll össze, ekkor még kézzel összegyúrjuk 2-3 mozdulattal, majd 2 órára hűtőbe tesszük. 180 fokra előme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb 39 x 25 cm - es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű