40 db babapiskóta; a cukorsziruphoz: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2-3 evőkanál eperdzsem ; a krémhez: 4 tojás sárgája,10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín
a díszítéshez: 25 dkg eper
A sziruphoz egy kis lábasba tesszük a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad a vízben. Hozzáadjuk az eperdzsemet. Ebbe a szirupba mártogatjuk majd a piskótákat.
A krémhez kikeverjük a 4 tojás sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a keményre vert tejszínt.
Egy tálba lerakunk egy réteg szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége krémréteg legyen, amit ízlés szerint eperrel díszítünk. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk a töltelékhez valókat .elkészítjük rákenjük az alsó lapra, (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180C fokon 22 perc
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal elmorzsolom majd a 8 tojás sárgája, 2 kanál tejföl (ha szükséges akkor + 1 ek) összegyúrom, fél órát pihen. 2. Töltelék: túró,4 evőkanál liszt, 3 cs vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz