HABCSÓK:
11 dkg mandulaliszt
20 dkg porcukor
9 dkg pihentetett szobahőmérsékletű tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
6 csepp citromlé
1 kk kakaó
TÖLTELÉK:
♠Mascarpone:
4 dkg mascarpone
1/2 ek porcukor
♠Csokoládé
0,5 dl tejszín
5 dkg 70%-os étcsokoládé
1,8 dkg vaj
Minden hozzávalót, eszközt készítsünk elő.
Ha nem mandulalisztünk van, a mandulát daráljuk le, keverjük el a porcukorral, majd azzal daráljuk át újra kis adagokban.Szitáljuk át, és az esetleges fennmaradó darabos részt daráljuk újra. A tojásfehérjét kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd amikort habosodik, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük addig amíg megáll benne a habverő.
Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy spatulával forgassuk össze. Addig kell keverni, amíg a lapátról lassan, de folyamatosan folyik. Amíg szakaszosan folyik, nincsen kész, még kell rajta párat keverni. Gyakori ellenőrzést kíván.
A megfelelő állag elérése után töltsük habzsákba, és sütőpapírra nyomjuk ki a kis halmokat (kb. 3cm). Hogy szépen elterüljenek, néhányszor ütögessük meg a tepsi alját. Tegyük félre, és hagyjuk pihenni 1 óra hosszát de a helyiség ne legyen gőzös). Az óra leteltével ellenőrízzük, hogy bebőrösödött-e a teteje. Ha megérintjük és még ragacsos, akkor pihentessük tovább. Előmelegített sütőben 140°-on süssük alul felül sütéssel kb 16 percig. A macaronok könnyen lejönnek a sütőpapírról, amikor teljesen kihűltek.
TÖLTELÉK:
♠Mascarpone:A krémhez a mascarpone-t keverd össze a porcukorral.
♠Csokoládé: A tejszínt hevítsd forráspontig, majd keverd bele a feldarabolt csokoládét , de ne keverd meg. Pár perc múlva
hozzáadhatod a vajdarabkákat is, és az egészet keverd fényesre és simára. Tedd hűtőbe, kb.1 óra múlva éri el a kellően szilárd állagot a macaronok összetapasztásához.
A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleön...
Elkészítési idő:Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjü...
Elkészítési idő:Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikever...
Elkészítési idő: