Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 15dk porcukor, 1 vanilia, reszelt citromhéj kb.csapott tk. nyi, 10 dk rizsliszt, szódabik.1/2 mokkáskanál, 4 dkg olvasztott de lehűtött liga marg., kimagozott meggy, étcsoki cseppek.
Felverjük a fehérjét, hozzá a porcukor és vanilia és citromhéj, tovább verjük, hozzákeverjük a szódabik. és a lisztet majd a margarint. Hozzá a magozott meggy és a csokicseppek. ( lehet készíteni mazsolával és darabolt dióval) Vajazott lisztezett őzgerincbe öntjük a forma méret: 30x10x4cm, 150-160 fokon kb 30-35 perc sütés. ( Maffin formába is süthető)
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű