250 g cukor
2 db tojás
100 g margarin
250 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
2 dl tej
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (2 púpozott tk kakaó az egyharmadába)
A keverőtálba tesszük a tojást és a cukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tejet.
Miután szép egyneművé kevertük, a kipapírozott tepsinkbe öntjük a kétharmadát.
A megmaradt egyharmad tésztához hozzákeverünk 2 púpozott teáskanál kakaót, és foltokba belepotyogtatjuk a világos részekbe.
Picit bocifoltos lett :), de ha márványossá akarjuk varázsolni fogjunk egy gumifakanalat, és keverjük össze a foltokat.
180-200 fokon sütjük kb. 40-45 percig. A tűpróba kötelező!
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Kelesztésnél 1x alaposan átdagasztjuk és kelesztjük tovább (2x kelesztjük) Nagyon szép hólyagos tésztát kapunk. Kinyújtj...
Elkészítési idő: kb.: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszelj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. 2. A pihentetett tésztából diónyi darabokat sodrunk, és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat/kókuszzsírt és az étcsokit (felforralt víz alatt lekapcsoljuk a gázt, rá egy másik edény, csoki beletördel, v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű