250 g cukor
2 db tojás
100 g margarin
250 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
2 dl tej
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (2 púpozott tk kakaó az egyharmadába)
A keverőtálba tesszük a tojást és a cukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tejet.
Miután szép egyneművé kevertük, a kipapírozott tepsinkbe öntjük a kétharmadát.
A megmaradt egyharmad tésztához hozzákeverünk 2 púpozott teáskanál kakaót, és foltokba belepotyogtatjuk a világos részekbe.
Picit bocifoltos lett :), de ha márványossá akarjuk varázsolni fogjunk egy gumifakanalat, és keverjük össze a foltokat.
180-200 fokon sütjük kb. 40-45 percig. A tűpróba kötelező!
A tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, az első lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik k...
Elkészítési idő:Egy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az – az...
Elkészítési idő: