Égetett tészta :
15 dkg vaj
1,5 dl víz
15 dkg liszt
5 db tojás
A krém:
4 db tojás
7 dl tej
9 dkg vaníliás főzős pudingpor
20 dkg cukor
1/2 db rúd vanília
Tejszínhab a tetejére aki szereti.
Elkészítés
A tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Le fog tapadni, de amikor már összeállt és elválik az edény falától jó is lesz. A tűzről levéve egyenként bele ütjük és elkeverjük a 4 tojást. Sűrűbb nokedli tészta szerű masszát kapunk, ami nem folyik, viszont picit terül, ahogy leverjük a habverőről a tésztát. Habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk.. előmelegített sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben! A sütési ideje minimum 20 perc. Akkor jó, amikor a repedések is ugyanolyan színűek, mint maga a kisült tészta. Ha nem sül át rendesen, a sütőből kivéve összeeshetnek a halmok. Rácson hagyjuk kihűlni, majd úgy vágjuk le a tetejüket, hogy tudjuk melyik melyikhez való..
A vaníliakrém gyakorlatilag a krémes krémje. A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a maradék hideg tejjel és a pudingporral, majd hozzáöntjük a forró vaníliás tejhez, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Mikor még forró, hozzákeverjük több részben a fehérjét. A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük.Felvert tejszínt is nyomhatunk a krémre..majd a tetejét p.cukorral megszórjuk
1.Tészta: a hozzávalókból sütünk egy piskótát. 2.Krém 1.: összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a kihűlt piskótára. 3.Krém 2.: Pudingot főzünk a hozzávalókból, majd ha kihűlt,...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Ezt követően beleforgatjuk a tojásh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű