Égetett tészta :
15 dkg vaj
1,5 dl víz
15 dkg liszt
5 db tojás
A krém:
4 db tojás
7 dl tej
9 dkg vaníliás főzős pudingpor
20 dkg cukor
1/2 db rúd vanília
Tejszínhab a tetejére aki szereti.
Elkészítés
A tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Le fog tapadni, de amikor már összeállt és elválik az edény falától jó is lesz. A tűzről levéve egyenként bele ütjük és elkeverjük a 4 tojást. Sűrűbb nokedli tészta szerű masszát kapunk, ami nem folyik, viszont picit terül, ahogy leverjük a habverőről a tésztát. Habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk.. előmelegített sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben! A sütési ideje minimum 20 perc. Akkor jó, amikor a repedések is ugyanolyan színűek, mint maga a kisült tészta. Ha nem sül át rendesen, a sütőből kivéve összeeshetnek a halmok. Rácson hagyjuk kihűlni, majd úgy vágjuk le a tetejüket, hogy tudjuk melyik melyikhez való..
A vaníliakrém gyakorlatilag a krémes krémje. A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a maradék hideg tejjel és a pudingporral, majd hozzáöntjük a forró vaníliás tejhez, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Mikor még forró, hozzákeverjük több részben a fehérjét. A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük.Felvert tejszínt is nyomhatunk a krémre..majd a tetejét p.cukorral megszórjuk
Elkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő....
Elkészítési idő: 120Az alaprecept azt írja,hogy külön verd fel a tojás fehérjét,de én mindent egy tálba öntöttem és összekevertem.A tejet majd látod hogy veszi fel,azért írtam kb. 2 dl.-t.Elég bele 2...
Elkészítési idő: 1 óraAz olajat elkeverem a mézzel. Sima masszát keverek belőle. A zabpelyhet nagy tálba öntöm. Rálocsolom a masszát, és egy nagy fakanállal addig keverem, míg a ragadós szirup be nem vo...
Elkészítési idő: