Égetett tészta :
15 dkg vaj
1,5 dl víz
15 dkg liszt
5 db tojás
A krém:
4 db tojás
7 dl tej
9 dkg vaníliás főzős pudingpor
20 dkg cukor
1/2 db rúd vanília
Tejszínhab a tetejére aki szereti.
Elkészítés
A tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Le fog tapadni, de amikor már összeállt és elválik az edény falától jó is lesz. A tűzről levéve egyenként bele ütjük és elkeverjük a 4 tojást. Sűrűbb nokedli tészta szerű masszát kapunk, ami nem folyik, viszont picit terül, ahogy leverjük a habverőről a tésztát. Habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk.. előmelegített sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben! A sütési ideje minimum 20 perc. Akkor jó, amikor a repedések is ugyanolyan színűek, mint maga a kisült tészta. Ha nem sül át rendesen, a sütőből kivéve összeeshetnek a halmok. Rácson hagyjuk kihűlni, majd úgy vágjuk le a tetejüket, hogy tudjuk melyik melyikhez való..
A vaníliakrém gyakorlatilag a krémes krémje. A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a maradék hideg tejjel és a pudingporral, majd hozzáöntjük a forró vaníliás tejhez, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Mikor még forró, hozzákeverjük több részben a fehérjét. A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük.Felvert tejszínt is nyomhatunk a krémre..majd a tetejét p.cukorral megszórjuk
A lisztet szitáljuk keverőtálba. A tejet öntsük keverőtálba, morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá az 1 teáskanál cukrot, majd fedjük le és várjunk, amíg az élesztő felf...
Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni. Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű