Családireceptkönyv.hu

Raffaelló kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg puha vaj
20 dkg zsíros tejpor
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
5 dkg fehér csokoládé
1 dl langyos víz
2 db ostyalap
45 db egész mandula
kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:


A hozzávalók. A mandulát forrázzuk le, barna héjától szabadítsuk meg. Az 5 dkg kókuszreszeléket egy kicsit daráljuk finomabbra.
Az ostyalapokat éles késsel óvatosan vágjuk fel. Széltében 15 cm - hosszában 27 cm - es téglalappá. Az egyik téglalapot óvatosan kockázzuk fel 3 × 3 cm -re. Széltében 5, hosszában 9 db lesz. Ezt tegyük félre.

A puha vajat keverjük össze a porcukorral.

Majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a mandula kivételével. A csokoládét reszeljük bele.

Az egyben hagyott ostyalapot fektessük egy tálcára és kenjük rá a krémet.

Az első kockát a krém tetejére, a bal felső sarokba helyezve látjuk, hogy hova kell dugnunk a mandulát ahhoz, hogy a kocka közepére kerüljön.

Én így, fent hagyva az első kockát, benyomtam az első mandulát az alatta lévő helyre, és egyből ostyakockával fedtem. Most az első alá is került, és így mentem le az aljáig, azaz az első oszlop kész volt. Most minden kocka mellé nyomtam egyet, azaz a második oszlop is kapott mandulákat, majd arra tettem tetőket.

Így kirakjuk az egész lapot, majd óvatosan lenyomogatjuk, hogy ne nyomódjon ki a krém, de a lapocskák a krémhez tapadjanak.

10 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a krém tökéletesen megdermedjen. Ha kifagyott rendesen, akkor éles késsel a kockák mentén átvágjuk teljesen a krémet és az alsó lapot, aztán kókuszreszelékbe hempergetjük.

Raffaelló kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csacsifüle
Csacsifüle

A tejet meglangyosítjuk, ebben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a liszthez, a zsírhoz és az élesztőhöz. Összegyúrjuk, és kb. fél órát kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, pogácsaszagg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

Összeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas almás gofri
Fahéjas almás gofri

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással. A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos "jégcsoki" nyers(paleo)
Kókuszos "jégcsoki" nyers(paleo)

A mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a mogyorólisztet, kakaóport, sót és tovább aprítjuk. Végül hozzáadjuk a kókuszzsírt és a datolyákat majd tovább aprítjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk