csipet só
2 db sárgája tojás
40 dkg hideg margarin
20 dkg porcukor
1,5 zacskó sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
60 dkg liszt
reszelt ízlés szerint citromhéj
barack szükség szerint lekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni.
Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megszórni a deszkát és a nyújtófát is.
Kiszaggatjuk, ügyelve arra, hogy egyenlő legyen a teli és a lyukas tészta.
A linzerhez a tetőt úgy készítjük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy sütjük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg habzsákból kinyomott baracklekvárral.
Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás fehérjét külön felvertem, a többi alapanyagot összekevertem és óvatosan hozzáforgattam a tojásfehérjét is. 150 fokos sütőben sütöttem kb 25-30 percet. Mindkettőt félbe vágta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/patriotaeuropa/posts/608701269248696
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes