50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
2 tk. só
1 tojás
0,5 dl olaj
Töltelék:
10 dkg reszelt saj
10 dkg vaj
1 tojás
Tetejére:
tojás
reszelt sajt
a tésztát kétfelé vettem és két részletben kentem rá a tölteléket, és nem trapézra, hanem inkább háromszögekre vágtam. Igaz, így feldőltek, és kicsit összesültek, de valami isteni finom, kívül ropogós, belül puha lett!!!
Tészta: Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük. Krém: Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes