- 50 dkg átszitált finomliszt
- 20 dkg puha vaj
- 4 dkg friss élesztő
- fél dl langyos tej
- 1 kk. kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 1 csapott evőkanál só
- + a tetejére 1 tojássárgája
- egy kis marék mag
- 5 dkg reszelt trappista sajt
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, végül a tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát - pici liszt vagy tejföl hozzáadásával korrigálhatunk rajta, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. másfél cm vastagra, majd egy 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és meleg helyen hagyjuk 15-20 percig pihenni.
Majd a tetejét lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk némelyiknek a tetejét a magkeverékkel, némelyiket a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrjuk...
Elkészítési idő:A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. E...
Elkészítési idő: 30 percEgy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot szórunk a langyos tejbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, beleöntjük a...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az ol...
Elkészítési idő: