menu

Családireceptkönyv.hu

Zita szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 tojássárgája
5 kanál víz
10 deka porcukor
2 kanál holland kakaópor
10 deka darált dió
10 deka liszt
fél cs. sütőpor
5 tojásfehérje
A krémhez:
20 deka ráma margarin
20 deka porcukor
ízlés szerint rum
25 deka gesztenyemassza
1 cs. vaníliás puding
3 deci tej
A tetejére:
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
5 deka fehér csoki

Elkészítés:


A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót
és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A tepsi mérete34cmx32cm.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd kettéosztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenjük, erre tesszük a vaníliás krémet és végül betakarjuk a második kakaós lappal.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Zita szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bajor császármorzsa
Bajor császármorzsa

A tejet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a négy tojássárgáját, és kézi habverővel finoman egyenletesre elkeverjük úgy, hogy ne habosítsuk nagyon fel. A lisztet beleszitáljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi Fitt mindenmentes túrógombóc
Szafi Fitt mindenmentes túrógombóc

Elkészítés: A víz kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet, és nagyon gyors mozdulatokkal egy kanállal összekeverjük (azonnal összefog állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erdei gyümölcsös pavlova koszorú (Stahl)
Erdei gyümölcsös pavlova koszorú (Stahl)

A tojásfehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük úgy, hogy fokozatosan, 2 evőkanalanként beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és folytatjuk a keverést, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárka dióhabos töltelékkel
Kosárka dióhabos töltelékkel

A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Hűtőben pihentetem 30 percet. Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kosárká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk