menu

Családireceptkönyv.hu

Zita szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 tojássárgája
5 kanál víz
10 deka porcukor
2 kanál holland kakaópor
10 deka darált dió
10 deka liszt
fél cs. sütőpor
5 tojásfehérje
A krémhez:
20 deka ráma margarin
20 deka porcukor
ízlés szerint rum
25 deka gesztenyemassza
1 cs. vaníliás puding
3 deci tej
A tetejére:
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
5 deka fehér csoki

Elkészítés:


A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót
és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A tepsi mérete34cmx32cm.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd kettéosztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenjük, erre tesszük a vaníliás krémet és végül betakarjuk a második kakaós lappal.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Zita szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos túrófelhő
Kókuszos túrófelhő

túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, elkeverjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Alacsony hőfokon, fedő alatt oldalanként kb. 5...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gerbeaud-szelet
Gerbeaud-szelet

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, a szódabi­karbónával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, meg a kevés tej­ben megfuttatott élesztővel összegyú...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hólabdapudingos mézes krémes
Hólabdapudingos mézes krémes

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Anzac keksz
Anzac keksz

A száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével). A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk