Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
kb 75 g tejföl
4 tojás sárgája
4 dkg élesztő
cukor ízlés szerint
Krém:
75 dkg túró
10 dkg mazsola
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
4 tojás fehérje
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.
A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.
Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22x33 cm-es sütőformát. 2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk -aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj + -az almát héjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn -ha túl leves...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd kanalanként hozzáadom a diót és a zsemlemorzsát. A kapott tésztát 3 egyenlő részre osztom, ebből ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű