Családireceptkönyv.hu

A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
kb 75 g tejföl
4 tojás sárgája
4 dkg élesztő
cukor ízlés szerint

Krém:
75 dkg túró
10 dkg mazsola
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
4 tojás fehérje

Elkészítés:


Elkészítése:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.

A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.

Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.

Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!

A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
Kekszes tészta
Kekszes tészta

Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsol...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diétás zabos-túrós süti
Diétás zabos-túrós süti

Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, az olajat, a sütőport és az édesítőszert, ennek a felét beleszórjuk a tepsibe. Az almát rászó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Azila féle vaníliás meggyes lapok
Azila féle vaníliás meggyes lapok

A pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Püspökkenyér
Püspökkenyér

A 14 dkg cukrot a 3 tojással és a 2 tojássárgával kikeverünk.Utána a 14 dkg lisztet a tojásfehérjét habbá verve hozzáadjuk és végül a diót mazsolát óvatosan a tésztához keverjük. Ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk