Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
kb 75 g tejföl
4 tojás sárgája
4 dkg élesztő
cukor ízlés szerint
Krém:
75 dkg túró
10 dkg mazsola
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
4 tojás fehérje
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.
A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.
Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!
Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, az olajat, a sütőport és az édesítőszert, ennek a felét beleszórjuk a tepsibe. Az almát rászó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 14 dkg cukrot a 3 tojással és a 2 tojássárgával kikeverünk.Utána a 14 dkg lisztet a tojásfehérjét habbá verve hozzáadjuk és végül a diót mazsolát óvatosan a tésztához keverjük. Ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű