Hozzávalók
• 200 g étcsokoládé
• 100 g margarin
• 2 db tojássárgája
• 200 g keksz - háztartási (durvára tört)
• 150 g Snickers csoki szelet ( 3 darab)
• 1 púpozott evőkanál kakaó
• 100 ml tej
Elkészítés
1
Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg.
2
Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz fölött. Ez a hőkezelés nagyon fontos a tojássárga miatt.
3
A kekszet zúzzuk össze minél kisebb darabokra, de ne morzsává. Ha túl nagyok lesznek a darabok, nehéz lesz majd szeletelni az elkészült sütit.
4
Öntsük az összezúzott kekszre a csokoládét és keverjük össze, hogy teljesen befedje a keksztörmelék felületét.
5
A snickers szeleteket kockázzuk fel és ezeket is keverjük a kekszes alaphoz.
6
A kakaót és a tejet folyamatos keverés mellett főzzük addig a tűzhelyen, míg kissé besűrűsödik.
7
A sűrű kakaós főzetet szintén keverjük a kekszes alaphoz, majd az egészet fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe egy órára.
8
A masszát szedjük kiterített folpackra, csavarjuk bele. Formázzunk belőle hengert. Ha nem lesz teljesen sima a felülete, nem probléma. Tegyük vissza a hűtőbe.
9
Pár óra elteltével újra vedd elő és hengereld át az asztalon, ekkor már jobban lehet formázni. Ismét tedd vissza a hűtőbe.
10
Egy fél nap hűtés után már szeletelheted is egy éles késsel.
180 fok, 15-20 perc
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő:Összegyúrjátok, kinyújtjátok, kiszurkáljátok, és mehet is az előmelegített sütőbe. ;) Nekem tényleg mindig nagyon puha a töltés után, általában házi lekvárt teszek bele.
Elkészítési idő: