Hozzávalók 20 darabhoz:
180 g vaj
250 g cukor
125 g liszt
300 g zabpehely
1 tojás
1 csapott tk szódabikarbóna
1⁄2 teáskanál só
5 g friss reszelt gyömbér
1 tk fahéj
A vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, majd a fűszereket. A tésztát egyneműre keverjük és fagyikiszedővel 20 kis gömböt formázunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egyszerre max 9-et süssünk. 180 fokon először 8 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük további 4 percig.
1. Az alufólia papírhengerét 3 darabba vágjuk, alufóliával bevonjuk, étolajjal bekenjük. A tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást mi...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyik felét kikent, kilisztezett tepsibe kenjük. A...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót összekeverem a porcukorral. A tejbe cukrot, vaníliás cukrot és egy kevés fahéjat keverek. Egy jénai tálat kivajazok, arra zsemlemorzsát szórok. A kiflit közepes méretű darab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű