menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Tészta:

1 bögre (250 ml)rétesliszt

1 bögreteljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 bögretej

1 bögreolaj

1 bögreporcukor

2 ev. kanálkakaó (púpos evőkanál)

csipet só

3 dbtojás

1 csomagsütőpor

Töltelék:

500 gzsíros túró

1 doboz(kb. 250 ml)tejföl (16% zsírtartalommal)

1 ev. kanálDr.Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma

szükség szerint tej

ízlés szerint cukor

250 gszeder

Zselé:

650 mlvíz

100 mlgyümölcslé

2 csomagDr.Oetker vanília pudingpor

Elkészítés:


Elkészítés menete

1A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.
2Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
3A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon megfőzzük. Levesszük a tűzről, majd 5-10 percig kevergetjük, és langyosra hűtjük. Ezután rákanalazzuk a szederre, elegyengetjük, végül a süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes piskóta tálban
Krémes piskóta tálban

Piskóta A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Méhkas
Méhkas

Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Szórós sütemény
Szórós sütemény

A lisztet keverd össze a cukorral, két csomag vaníliás cukorral és a sütőporral. Hét deka vajjal kenj ki egy tepsit, nem baj, ha nem egyenletes. Szitáld bele a lisztes cukrot, morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelesztés nélküli fánk
Kelesztés nélküli fánk

A tojást a kefirrel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót, majd az olajat is. A tésztát összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, egy nagy pohárral k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk