Hozzávalók
Tészta:
1 bögre (250 ml)rétesliszt
1 bögreteljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögretej
1 bögreolaj
1 bögreporcukor
2 ev. kanálkakaó (púpos evőkanál)
csipet só
3 dbtojás
1 csomagsütőpor
Töltelék:
500 gzsíros túró
1 doboz(kb. 250 ml)tejföl (16% zsírtartalommal)
1 ev. kanálDr.Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma
szükség szerint tej
ízlés szerint cukor
250 gszeder
Zselé:
650 mlvíz
100 mlgyümölcslé
2 csomagDr.Oetker vanília pudingpor
Elkészítés menete
1A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.
2Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
3A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon megfőzzük. Levesszük a tűzről, majd 5-10 percig kevergetjük, és langyosra hűtjük. Ezután rákanalazzuk a szederre, elegyengetjük, végül a süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
A száraz hozzávalókra (porcukor, liszt, só) kockázzuk a vajat és a gesztenyepürét, majd az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vanília kivonatot, illetve a rum...
Elkészítési idő:A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő:A kekszet, a mandulát, a pisztáciát és a töltött csokoládét ledaráljuk, egy tálba tesszük. (Több féle töltött csokoládét is használhatunk, pl. epres, kivis, így színesebb lesz a sü...
Elkészítési idő: