Családireceptkönyv.hu

Retro epres-zselés süti


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Gyerekkorunk egyik kedvence ez a retro süti. Pont az egyszerűsége az amitől ennyire finom lesz, na meg a friss epertől, a puha, csokis piskótától és a klasszik, vaníliás pudingrétegtől. Egyszerűen mennyei, ha pedig valaki nem evett még ilyet gyerekkorában, akkor itt az alkalom kipróbálni!

Hozzávalók (23×26 cm-es tepsihez)

A tésztához:
◾3 tojás
◾60 g kristálycukor
◾60 g liszt
◾15 g cukrozatlan kakaópor

A vaníliás krémhez:
◾5 tojássárgája
◾100 g cukor
◾20 g vaníliás cukor
◾550 ml tej
◾40 g étkezési keményítő +50 ml tej

A tetejéhez:
◾1 csomag tortazselé
◾300 g eper

Elkészítés:


A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető

Retro epres-zselés süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis fatörzs
Csokis fatörzs

Az egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat. Szilikonos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ica Mama mézes krémese
Ica Mama mézes krémese

Egy-egy lapot 6-7 percig sütünk 180 fokon, a tepsi hátulján. Krém: 6 dl tejben megfőzünk 5 evőkanál búzadarát 2 vaníliás cukorral, majd teljesen kihűtjük. 30 dkg Ramát kikeverünk 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes eperhab
Tejszínes eperhab

A tejszínt a porcukorral kemény habbá vajk, majd lazán hozzákeverjük a pépé zúzott eper felét. Jól lehűtve, a maradék eperrel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk