Hozzávalók 12 db muffinhoz
1 nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g cukor
2 tojás (L-es)
120 ml olaj
A sütőtököt félbevágjuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük. A lisztet a fűszerekkel, sóval, sütőporral összekeverjük. A sütőtökből kiveszünk 400 g puha, pürés részt és a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle cukrot és elkezdjük keverni, miközben fokozatosan hozzácsorgatjuk az olajat. A masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük őket.
Elkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel. Ha letelt az 1 óra...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral kb5 percig főzöm míg sűrű és barnás színe nem lesz. Bele teszem a vajat és kiöntöm egy tálcára. ha kihűlt szeletelem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport, gyömbért, vaníliás cukrot, csipet sót) összekeverjük egy edényben. Ehhez hozzámorzsoljuk a hideg vajat (a nagy lyukú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű